Toimitus 1-3 päivässä. Ilmainen yli 50€ tilauksille.

Ohuet kesäsukat nyt varastossa!

Sukkien kokotaulukko

Tätä taulukkoa voit käyttää sukkien koon valintaan tai sukkien neulomiseen. Koot pätevät naisille ja miehille - enemmän vaikuttaa onko jalkasi normaalia sirompi tai tukevampi.

Huomioi, että taulukot ovat aina suuntaa antavia. Jaloissa on paljon muitakin eroja kuin jalan pohjan pituus. Sukkahan on usein venyvää materiaalia toisin kuin kenkä, joten se lyhenee pituussuunnassa samalla, kun se paksunee leveyssuunnassa.

On sirompaa miehen jalkaa, on tukevampaa naisen jalkaa. Kapea-/sirojalkainen voikin harkita kokoa pienempää sukkaa, kun taas paksumpijalkainen voi harkita kokoa suurempaa sukkaa.

 

 Jalan pohjan pituus, cm Sukan koko (= kengän koko)
29-30,5 45-47
27-28,5 42-44
25-26,5 39-41
23-24,5 36-38
21-22,5

33-35

 

Kutistuminen

Meidän myymät Hukkasukat - kuten monet muutkin sukat - kutistuvat pesussa noin 10%. Hukkasukissa tämä on otettu huomioon kokoja suunniteltaessa, joten sinun ei tarvitse siitä murehtia. Emme suosittele kuivausrummun käyttöä, sillä se voi kutistaa sukkaa liikaa. Jatkuva kuivausrummun käyttö voi myös haurastuttaa sukkien elastaania, mikä johtaa sukan huonompaan venyvyyteen.

 

Valitsenko isomman vai pienemmän sukan?

Jos olet kahden vaiheilla, niin isompi on turvallisempi vaihtoehto. 

  • Isompaa sukkaa on mahdollista kutistaa pesukoneessa ja varovaisesti myös kuivurissa.
  • Liian pienessä sukassa varpaat voivat joutua ahtaalle, mikä voi johtaa hikoiluun, epämukavaan tunteeseen ja jopa jalan virheasentoihin.
  • Pieni sukka voi kulua puhki helpommin, sillä kun sukka venyy jalassa, joutuu se isommalta pinta-alalta kosketukseen maan/kengän kanssa.

Jos etsit kiristämättömiä sukkia, unisukkia tai sukkia kotoiluun - tai pidät löysemmistä sukista, valitse rohkeasti isompi koko.

Hukkasukat on suunniteltu hyvin tyköistuviksi, joten ne istuvat paikoillaan, eivät rullaannu, hierrä tai irtoile, ja tuntuvat mukavilta koko ajan.

 

Sukan varsi

Alla on suuntaa antava taulukko meidän myymien Hukkasukkien varsien pituuksista. Pituus on mitattu sukan ollessa jalassa ja varren venytettynä ylös päin säärtä, mutta ei venytettynä ihan maksimipituuteen.

Jos olet neuloja, niin voit toki määrittää tekemiesi sukkien varren pituuden näiden ohjeiden mukaan :)

 Koko Varren pituus, cm
33-35 11,5
36-38 13
39-41 14,5
42-44 16
45-47 19